Deputat AUR, despre copreședintele maghiar al Comisiei mixte româno-ungare: Trebuie internat într-o instituție psihiatrică

Copreședintele maghiar al Comisiei mixte româno-ungare trebuie internat de urgență într-o instituție psihiatrică, a declarat deputatul AUR, Dan Tanasă.

„Solicit public internarea de urgență într-o instituție psihiatrică din Ungaria a domnului Kalmar Ferenc, copreședintele maghiar al Comisiei mixte româno-ungare. Acesta a cerut într-o declarație publică, de o gravitate extremă, acordarea autonomiei și drepturi colective pentru maghiarii din România, ignorând faptul că statul român acordă absolut toate drepturile minorității maghiare din România”, a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, declarațiile vin în contextul în care Ungaria refuză să restituie Bisericii Ortodoxe din Transilvania moștenirea imobiliară în valoare de miliarde de euro lăsată de Emanuil Gojdu neamului românesc, iar comunitatea românească din Ungaria este supusă unui proces metodic și constant de maghiarizare.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS