George Simion, dacă ar fi premier: Pentru 2 ani de zile aș opri controalele la antreprenorii români!

Președintele AUR, George Simion, a fost invitat în podcastul lui Codin Maticiuc. Acesta l-a întrebat pe George Simion ce ar face dacă ar ajunge într-o funcție de conducere, dând ca exemplu funcția de premier.

”O să dăm președintele în 2024, cu siguranță intrăm în turul doi. Eu mi-am propus ca partidul AUR să fie un partid care să dea oameni capabili în funcțiile-cheie din stat. În primul rând, primul gest ar fi să îi chem pe domnii de la multinaționale, care exploatează resursele naturale ale României și să să le zic că intrăm într-o nouă paradigmă. Că până acum a fost paradigma în care ei au făcut ce-au vrut aici, profitând… de politicieni ieftini. Le-aș spune că s-a terminat, sunteți foarte bineveniți aici, România va fi un mediu propice pentru a face business, dar… În lumea civilizată, marja de profit pentru cei care exploatează resursele solului și subsolului este de 15-20%. Luați în continuare 15-20%, că-i munca voastră și e normal, dar atât”, i-a răspuns George Simion lui Codin Maticiuc.

George Simion a mai spus că în cea de-a doua jumătate a acestui an va prezenta o nouă variantă de Parlament al României, explicând că el ar opri impozitul salariațiilor.

„Toată lumea spune că vom face autostrăzi. De unde faci tu autostrăzi? Trebuie legislație pentru a opri – doi ani de zile – controalele pe antreprenorii români. Eu am avut un magazin, vă povesteam înainte… Doi ani de zile să-i lași în pace, le iei cât vrei, 1%, 2%, 16%… Oricum, acum, din orice salariu, statul român ia 40%. În a doua parte a anului, o să prezint o nouă variantă de Parlament. Instituția asta trebuie reformată din temelii”, a mai spus liderul AUR.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS