Germania vrea să aducă rapid angajaţi străini pentru a ajuta industria aeriană

În urma unui deficit masiv de angajați, Germania vrea ofere locuri de muncă lucrătorilor străini, pentru a ajuta operatorii de aeroporturi în timpul sezonului de vară aglomerat, a afirmat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, notează Digi24.

Angajaţii temporar, care vor beneficia de cazare şi salariu standard, vor trebui să îndeplinească aceleaşi verificări de securitate şi fiabilitate ca restul angajaţilor, de exemplu cei care sunt responsabili de bagaje, pregătirea putând dura două săptămâni, a informat oficialul.

Companiile aeriene şi operatorii de aeroporturi din Europa se confruntă cu o lipsă de personal care să gestioneze fluxurile de pasageri, deoarece cererea pentru călătorii aeriene s-a majorat în urma ridicării majorităţii restricţiilor. Tot mai mulţi angajaţi ameninţă cu mişcări de protest.

Andreas Rosskopf, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Germani,a declarat că lucrătorii străini s-ar putea ocupa de gestionarea bagajelor.

Se aşteaptă ca în următoarele trei luni să fie aduşi 1.000 – 2.000 de angajaţi, cel mai probabil începând din august.

Germania are nevoie anual de cel puţin 400.000 de noi lucrători imigranţi, proveniţi atât din UE, cât şi din state terţe, conform unei estimări a șefului Oficiului de Muncă, Detlef Scheele.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS