ÎPS Teodosie, despre preoții care fac sport: Când aud că unii aleargă să slăbească, de ce nu fac 100 de mătănii?

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, consideră că preoţii ar trebui „să nu exceleze în lux”, deoarece luxul nu este o virtute, ci de multe ori un păcat. El a afirmat că preoţii trebuie să fie pe măsura poporului sărac şi să îi susţină pe săracii poporului prin exemplul personal. Arhiepiscopul Tomisului a mai recomandat preoţilor care aleargă pentru a slăbi să facă mai bine 100 de mătănii, notează Stiripesurse.

Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat, vineri seara,17 decembrie, la emisiunea Dialog duhovnicesc de la Radio Dobrogea, ce părere are despre faptul că unii preoţi au maşini scumpe.

„Sunt unii care lucrează şi în afara preoţiei şi unora li se pune această dorinţă, destul de deşartă, să aibă maşină mai de lux, mai scumpă. Şi eu merg cu maşini din astea, dar nu sunt ale mele. Se oferă, că eu nu am maşină. (…) Nu trebuie să rămâneţi numai cu grija lor, să purtaţi întâi grija dumneavoastră, că nu cred că vă afectează personal dacă unii preoţi au maşini scumpe”, a afirmat ÎPS Teodosie.

El consideră că preoţii trebuie să fie atenţi să nu exceleze în lux pentru că luxul nu este o virtute.

„Luxul de multe ori este un păcat şi atunci să nu punem paravan unele slăbiciuni ale preoţilor şi îmi cer scuze în numele lor pentru că important este să…şi le mai atrag atenţia şi eu, pentru că trebuie să fim şi noi pe măsura poporului sărac şi să susţinem săracii poporului şi prin exemplul personal”, a explicat Arhiepiscopului Tomisului.

ÎPS Teodosie a mai fost întrebat dacă preoţii pot practica sporturi de contact.

„Nu fac parte din ţinuta unui teolog astfel de sporturi, cu box, cu tehnici de autoapărare. Sunt paralele cu ţinuta unui teolog. Când aud că unii aleargă să slăbească, de ce nu fac 100 de mătănii? Şi le recomand multora sportul acesta care foloseşte şi trupului, dar şi sufletului”, a mai precizat ÎPS Teodosie.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS