Marşul Anti-Sărăcie, la București. Sindicaliștii cer măriri salariale și înghețarea prețurilor la energie

Caravanele de sindicaliști de la „Cartel Alfa”, care organizează „Marșul Anti-Sărăcie”, ajung astăzi în București, unde vor fi organizate mai multe acțiuni de protest.

Caravanele cu protestatari au plecat luni din Zalău și din Suceava și, în fiecare zi, s-au oprit în localitățile de pe drum pentru a organiza proteste. Mii de oameni au protestat în orașele Zalău, Deva, Tg. Jiu, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Bacău, Galați și Slobozia.

Cele două caravane se întâlnesc astăzi, 20 octombrie, la Bucureşti, unde vor fi organizate un miting și un marș în Piața Victoriei și în Piața Revoluției. Protestele vor începe la ora 11,30 în Piaţa Victoriei și la ora 14,00 în Piaţa Revoluţiei. 

Cei de la „Cartel Alfa” au organizat proteste în oraşele afectate de criza energetică, după ce mii de întreprinderi fie au redus numărul de salariaţi, fie au fost închise.

„În sectorul  economic, întreprinderile se resimt. Deja avem peste 9.000 de întreprinderi care sunt închise la ora actuală, din cauza crizei energetice. Tragem un semnal de alarmă decidenților, dar dacă nu se vor lua măsuri rapide, lucrurile vor derapa foarte uşor”, a declarat Bogdan Hossu, preşedinte CNS „Cartel Alfa”.

Sindicaliștii cer stoparea creşterii preţurilor, creşterea salariilor şi pensiilor, deblocarea negocierilor colective prin modificarea Legii Dialogului Social și aplicarea integral și fără discriminare a Legii 153/2017 și Legii 195/2020.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS