Preşedintele Iohannis, la reuniunea Consiliului European

Președintele Klaus Iohannis participă joi și vineri la reuniunea Consiliului European, care se va desfășura la Bruxelles, transmite administraţia prezidenţială. Printre temele de discuţie se numără măsurile necesare în domeniul energiei şi reafirmarea susţinerii UE pentru asigurarea securităţii alimentare la nivel global.

Liderii europeni vor continua dezbaterile avute cu prilejul Consiliului European informal de la Praga privind situaţia din domeniul energiei, „în vederea agreării unor măsuri suplimentare necesare pentru a asigura securitatea aprovizionării şi scăderea preţurilor la energie, pornind de la pachetul de propuneri prezentat marţi de Comisia Europeană”.

Discuţiile vor viza şi modalităţile de consolidare a rezilienţei economiilor europene şi de protejare a cetăţenilor şi întreprinderilor, precizează administrația prezidențială.

Pe agenda reuniunii se mai află evoluţiile războiului de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, având în vedere escaladările recente din partea Federaţiei Ruse, precum şi continuarea sprijinului european pentru Kiev, pe plan politic, financiar, umanitar şi militar.

Va fi reafirmată susţinerea Uniunii Europene pentru asigurarea securităţii alimentare la nivel global, se precizează în comunicat.

Potrivit agendei reuniunii, şefii de stat şi de guvern din statele membre UE vor avea o dezbatere strategică privind relaţiile Uniunii Europene cu China, precum şi discuţii pregătitoare în perspectivele Summitului din decembrie între Uniunea Europeană şi Asociaţia Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN) şi a celei de-a 27-a Conferinţe a Părţilor la Convenţia Cadru a ONU privind Schimbările Climatice de la Sharm El-Sheikh, din luna noiembrie (COP27), mai arată sursa citată.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS