Șeful programului spațial rusesc amenință România: Sunt răzbunători

Printr-un mesaj postat pe Twitter, șeful programului spațial rusesc, Dmitri Rogozin, amenință mai multe țări est-europene, printre care și România.

După ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, nu a putut să călătorească în Serbia pentru că țările europene vecine și-au închis spațiul aerian pentru avionul care trebuia să îl ducă la Belgrad, Dmitri Rogozin a amenințat câteva țări est-europene, potrivit cotidianului sârb Vecernje Novosti, Bulgaria, Macedonia de Nord şi Muntenegru, iar pe lângă acestea și România.

În mesajul său, Rogozin amenință și România cu rachetele nucleare Sarmat.

„De ce este bună SARMAT? (n.red. noua rachetă a Moscovei, botezată „Satan 2” în terminologia NATO) Nu le va cere permisiunea de a zbura bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună. Asemenea și altor suedezi”, a scris Rogozin, pe Twitter.

Serghei Lavrov urma să aibă la Belgrad întrevederi cu preşedintele sârb, cu omologul său Nikola Selakovic şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Porfirije.

Anularea vizitei a fost confirmată de un oficial de rang înalt al Ministerului de Externe rus.

Nu este pentru prima dată când Rogozin amenință țări membre NATO. „Într-un război nuclear, ţările NATO vor fi distruse de noi într-o jumătate de oră”, spunea acesta în urmă cu o lună.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS