Zelenski, mesaj către Occident: Încetaţi să mai finanţaţi moartea oamenilor din Ucraina

Cu toate că președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a adresat Parlamentului francez cu duritate în discursul ținut la adresa Occidentului, acesta a fost aplaudat de aleșii din Franța.

Zelenski a umilit Franța, după ce numeroase companii uriașe din Hexagon au refuzat să plece din Rusia.

Ştiţi ce se întâmplă în Ucraina, ştiţi de ce se întâmplă şi cine e vinovat. Chiar şi cei care îşi ascund capetele în nisip nu pot nega ce se întâmplă. Sunteţi oameni raţionali, oneşti şi vă întreb: cum putem opri acest război, cum putem aduce pacea în Ucraina? Răspunsurile, cele mai multe, sunt în mâinile dumneavoastră, sunt în mâinile noastre, împreună”, a afirmat Volodimir Zelenski miercuri după amiază, adresându-se Parlamentului Franţei.

Preşedintele ucrainean a propus un moment de reculegere în memoria sutelor de victime ale războiului pornit de Rusia, făcând comparaţia între Mariupol şi Verdun, în urma Primului Război Mondial, în care sute de mii de oameni au murit şi care a rămas în istorie sub denumirea „abatorul”, spunându-le parlamentarilor francezi.

Ruşii nu fac distincţia între ţinte. (…) Nu ţin cont de conceptul de crime de război, au adus teroarea pe pământul ucrainean. Aveţi toate informaţiile, ştiţi care sunt faptele, despre femei violate de către soldaţii ruşi în teritoriile ocupate, refugiaţi ucişi pe drum, jurnalişti luaţi la ţintă şi ucişi. Vorbim despre oameni care au supravieţuit Holocaustului iar acum trebuie să plece din ţara lor ori să se ascundă în adăposturi. Europa nu a mai văzut aşa ceva de decenii. Oamenii sunt disperaţi, unii dintre ei se roagă să moară”, a mai spus Zelenski.

Adresându-se preşedintelui ucrainean, oficialii francezi i-au transmis lui Zelensky că susţinerea Franţei, catalogând poporul ucrainean „admirabil în eroismul lor” ei cerând ca ostilităţile din Ucraina să înceteze imediat. Autorităţile franceze au îngheţat 800 de milioane de dolari în active care aparţin oligarhilor ruşi, ca parte a sancţiunilor impuse în urma invaziei ruse a Ucrainei, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Gabriel Attal, relatează CNN.

CATEGORIES
TAGS
Share This

COMMENTS